Cei 24 de manipulanți diagnosticați


UPDATE 2: Aproape toți colegii din depozit depistați pozitiv cu Covid-19 acum o luna s-au vindecat și s-au întors deja la lucru. În continuare, ne putem desfașura activitatea în mod normal, fara a pune în pericol sanatatea coechipierilor sau clienților noștri.

UPDATE 1: Pentru siguranța tuturor, am solicitat autoritaților de la DSP Ilfov sa preleveze aleatoriu probe de la mai mulți angajați din depozitul în care și-au desfașurat activitatea cei 24 de manipulanți. Testele efectuate sunt de tip PCR, iar rezultatele acestora au iesit negative.FAN Courier confirma faptul ca mai mulți manipulanți ce își desfașurau activitatea în depozitul din ?tefanești au fost infectați cu COVID-19.

Activitatea companiei se desfașoara normal.

București, 9 iunie 2020: FAN Courier, liderul pieței locale de curierat, acționeaza cu maxima responsabilitate în relația cu beneficiarii finali ai serviciilor prestate " persoane fizice sau juridice și colaboreaza strâns cu Direcția de Sanatate Publica respectând toate regulile transmise de autoritatea competenta.

Compania confirma faptul ca în cursul zilei de ieri a fost informata de autoritatea competenta din județul Ialomița cu privire la confirmarea suspiciunilor de infectare cu COVID-19 în cazul a 24 de persoane angajate ale FAN Courier pe poziția de manipulant marfa în depozitul din ?tefanești.

Compania a declanșat deja procedurile stabilite prin planul pentru situații de criza COVID-19, astfel încât, la revenirea din mini-vacanța de Rusalii, activitatea curenta sa se desfașoare în condiții normale.

"Majoritatea angajaților testați pozitiv erau deja în izolare la momentul efectuarii testelor și toți contacții direcți ai acestora au fost izolați și au intrat în carantina la domiciliu pentru 14 zile, conform protocolului medical în vigoare. Personalul izolat reprezinta un procent mic din totalul personalului care activeaza în HUB-ul din ?tefanești. În plus, echipele din depozitul FAN Courier sunt autonome și nu interacționeaza, astfel ca riscurile de infectare între echipe este minim. Activitatea companiei se desfașoara la parametri normali, echipele FAN Courier fiind pregatite anterior pentru un astfel de scenariu. Pentru siguranța sanitara a angajaților vom intensifica controlul și triajul epidemiologic", a declarat Cornel Morcov, Chief Commercial Officer FAN Courier.

Compania a achiziționat și distribuit fiecarui angajat, înca de la debutul crizei, maști și manuși, ca masura de prevenție, a achiziționat dezinfectant, ca masura de sanatate și igiena în munca și a cerut managerilor din toata țara sa monitorizeze constant starea de sanatate a angajaților.

"Ne preocupa starea de sanatate a membrilor echipei FAN Courier și suntem conștienți ca, acum, avem o responsabilitate suplimentara în relația cu beneficiarii serviciilor noastre. De aceea întreg depozitul ?tefanești a fost dezinfectat deja printr-o procedura cu nebulizare și am transmis tuturor colegilor din țara informații despre masurile pe care le pot lua singuri, în scopul limitarii oricaror riscuri de infectare pentru ei, familiile lor și colegi. Prin intermediul managerilor zonali, monitorizam permanent situația absențelor medicale", a explicat George Tachescu, Chief Operations Officer FAN Courier.

"Este important de știut ca nu exista risc de infectare nici pentru angajați și nici pentru beneficiarii expedițiilor, prin intermediul coletelor sau plicurilor expediate", au adaugat reprezentanții companiei.