Programul “Elev la liceu” continuă cu ediția a 3-a


Fundația FAN Courier și Help Net dau start, pentru al treilea an consecutiv, programului de burse pentru copiii defavorizați care vor să meargă la liceu.

”Elev la Liceu” este un proiect cu un puternic impact social, dedicat absolvenților clasei a VIII-a din zonele rurale care doresc să meargă la liceu, dar nu au posibilități financiare. Prin această inițiativă 20 de copii vor beneficia de burse de studiu pe parcursul anului școlar 2020-2021.

Programul acoperă cheltuielile privind cazarea, mâncarea, transportul, hainele, rechizitele și manualele necesare desfășurării activității optime. Nivelul fiecărei burse se acordă în funcție de performanța școlară a elevilor.

În ciuda necunoscutelor generate de apariția Covid-19 privind modul în care se va desfășura noul an școlar, Fundația FAN Courier și Help Net sunt pregătiți să le ofere tinerilor tot suportul necesar pentru a participa la cursuri, indiferent dacă se vor organiza online sau offline. Bursele pe care le oferim vor acoperi necesarul de materiale și echipamente de care au nevoie pentru a-și desfășura în condiții optime activitatea școlară, a declarat Magda Cristescu, director executiv al Fundației FAN Courier.

Pentru a se putea înscrie, candidații trebuie să îndeplinească următoarele criterii: media generală din ultimii doi ani de gimnaziu trebuie să fie minim 7, iar venitul lunar pe membru de familie nu trebuie să depășească 700 de lei.

Pentru a-și păstra bursa, elevii trebuie să aibă la final de semestru, respectiv de an, media generală minim 7.00, să nu aibă nici o corigență, media 10 la purtare și nu mai mult de 20 de absențe nemotivate.

Programul „Elev la liceu” a fost lansat în 2018 de FAN Courier alături de rețeaua de farmacii Help Net și are ca obiectiv principal susținerea copiilor din familii defavorizate și acordarea de șanse egale la o carieră de succes în viață. Totodată, încurajează disciplina și performanța școlară, elevii admiși în program având obligația de a prezenta periodic situația școlară.

Până în prezent, peste 40 de elevi au fost ajutați să își continue studiile prin intermediul acestui program de burse.