#LunaFemeilorFANtastice: Interviu Ramona Irimia, Teamleader Depozit


Luna martie a fost cu și despre #femeiFANtastice, a fost despre aducerea-aminte a importanței “femeilor din viața noastră”, dar mai mult de atât, a fost despre a oferi femeilor o voce și o poziție autentică în care să se exprime.

În această lună, colegele din echipa FAN au preluat „microfonul” și ne-au împărtășit o mică parte din experiența lor personală.Î: Ce îți place la jobul tău?

R: Nu vei avea niciodată succes dacă nu faci ceea ce îți place. Îmi place ce fac, lucrez într-un mediu unde mă pot dezvolta atât personal, cât și profesional. Rareori am o zi plictisitoare la muncă, îmi place că îmi pot pune în valoare calitățile de lider și asta mă ajută la o bună desfășurare a activității profesionale.

Î: Care a fost cea mai mare provocare sau obstacol pe care l-ai întâmpinat și l-ai depășit la job?

R: Cea mai mare provocare pe care am întâlnit-o a fost aceea de a mă face “auzită”, de a arăta că și femeile pot într-o lume a bărbaților. Am depășit luând-o de la 0, construind o echipă pe cele mai bune baze: respect, încredere și unitate. Succesul te satisface atunci când vine ca un efect colateral, nu ca țintă obsesivă.

Î: Ce e dificil pentru o femeie în mediul în care lucrezi și cum ai vrea să schimbi asta?

R: Reticența privind femeile în societate nu a dispărut, deși practica tinde să demonteze aceste informații. În depozit nu sunt lucruri dificile pentru o femeie, sunt lucruri pe care le facem diferit și care necesită mai mult timp.

Î: Care sunt motivele pentru care te bucuri că ești femeie?

R: Mă bucur că sunt femeie pentru că femeile trăiesc totul mai intens, și dezamăgiri și bucurii.

Î: Care sunt femeile pe care le admiri și de ce?

R: Femeile pe care le admir sunt femeile din jurul meu, cu care lucrez zilnic. Având în vedere puținul timp pe care îl petrec acasă cu familiile lor, reușesc să aibă grijă în același timp și de nevoile lor.

Î: Ce ai vrea să vezi schimbat în societate în jurul tău?

R: Schimbarea nu ar trebui să se adreseze oamenilor, ci mentalităților. Asta aș vrea să schimb, mentalități, de aici pleacă tot.

Î: Ai vreun sfat pentru femeile care lucrează sau și-ar dori să lucreze într-o industrie predominant masculină?

R: Un sfat pentru femei ar fi să nu se simtă inferioare bărbăților. Să creadă că pot realiza tot ce își propun, indiferent de circumstanțe. Există soluții pentru orice situație.